Voedseltop

Op donderdag 26 januari 2017 vond in den haag de Voedseltop plaats. Veel aandacht voor ‘producten’ waardoor aandacht voor het samenspel tussen landschap, natuur, water, landbouw en voedsel naar mijn idee een beetje op de achtergrond raakte.

De kwaliteit, hoeveelheid, waarde en duurzaamheid van het voedsel op je bord is een resultaat van een complex en bijzonder samenspel. Een samenspel tussen ecologie, sociologie en economie, met als bindende factor de (professionele) mens.

Goed voedsel produceren begint met het kennis en begrip voor elkaars vakmanschap en belangen. Het rapport ‘Wat ligt er op ons Bord’ van het RIVM geeft een mooi doorkijkje naar het integrale samenspel. Selectief snoepen uit dit rapport is zonde en een gemiste kans.

We hebben elkaar nodig!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s