Praktijkdagen!
Landschap op je Bord heeft een faceBook pagina voor haar Praktijkdagen! Een prachtige serie van deze Praktijkdagen zijn afgelopen jaar (medio 2015- medio 2016) georganiseerd. Bekijk ze hier allemaal. Vanaf zomer 2016 organiseren we op uw verzoek en passend bij uw leervragen Praktijkdagen Op Maat. Download hier de informatie uitdeel binnenkant praktijkdagen
Vissers voor vissers. Vissers voor de maatschappij
In juli en augustus 2016 hebben we op verzoek van een aantal kust- en binnenvissers en in opdracht van WageningenUR LEI op bijzondere wijze vorm gegeven aan de kenniskring Visserij educatie en recreatie. Leren van elkaar, ondernemers voor ondernemers. Daarbij gehoor geven aan de wens meer van elkaar te willen leren en een vorm te vinden waarbij het niet steeds nodig is om bij elkaar te komen. We hebben gekozen voor het bezoeken en interviewen van ondernemers (vissers en agrariërs) in hun eigen praktijk.In de flyer flyer-kijken-reflecteren-leren-kenniskring-okt-2016 is de werkwijze beschreven.
De verdere uitwerking van deze wijze van peer to peer leren is vormgeven is een leer- en kijk “lesbrief”: kijken-reflecteren-leren-kenniskring-okt-2016
Programma 2017 -2018
Leren van het Nu
Van elkaar leren – kennisdelen.
Het visualiseren van de ambachtelijke, culinaire en landschappelijke kennis en ervaring van chef-koks en voedselproducenten en -verwerkers in hun netwerk; Kennis en kunde wordt deelbaar!
– Van de Zee, Op je bord
Kleinschalige kustvissers op de kaart
Partners: Euro Toques/Dutch Cuisine, Goede Vissers/netVISwerk/Vissersbond, lokale omroepen.
– Cooked Gelderland
4 dagen voedselpraktijk analoog aan COOKED van Michel Pollan
Partners: Provincie Gelderland, onderwijs en ondernemers
– Smaakherinneringen
Verhalen en praktijk ophalen in bejaarde- en verzorgingstehuizen.
Idee opgedaan in België bij organisatie “week van de smaak”
Visualiseren (oral historie met receptenboekjes)
Partners: Grote zorginstellingen, borgverzekeraars, Stichting CELL
(www.smaakherinneringen.nl is wordt ontwikkeld)
Leren door te Doen
Met elkaar leren – kennisdoorstroming.
Het uitwisselen van deze kennis en ervaring via praktijkgerichte bijeenkomsten en interactieve kennisuitwisseling. Kennis en kunde wordt gedeeld!
– minor Landschap op je Bord (HBO/ Post HBO)
Partner = Van Hall Larenstein: ism overheden, bedrijfsleven en NGO’s
– cursus landschap op je Bord (MBO/post MBO)
Partner = ROC Wageningen: ism overheden, bedrijfsleven en NGO’s
– Opleiding “sommelier” voor gerechten
Partner = academie gastronomie of met ROC
Het is bijzonder dat er mooie verhalen over prachtige wijnen aan tafel verteld worden en tegelijkertijd op de vraag “waar komt het lam vandaan” de gastheer/vrouw je meestal het antwoord schuldig moet blijven.
Een cursus (bijscholing en regulier) waarin chefs, en gastheren/vrouwen leren in te kopen en vertellen over de oorsprong van het eten.
– Praktijkdagen Op Maat. Zie brochure
– Schoolkippen
Iedere basis school schoolkippen
Lokaal project Den haag eo ism Boon in de Tuin (moestuinen) en Stadskiipen
Partner: Fonds 1818 en basisscholen
Leren voor de Toekomst
Voor elkaar leren –Systeem, organisatie- en kennisontwikkeling.
Professionals uit de zes domeinen inspireren tot samenwerking en kennisuitwisseling. Komen tot nieuwe dynamische kennis-, kunde- en praktijknetwerken!
– Serie in Pakhuis de Zwijger / Balie
– Cooked NL
– PraktijkTrajecten voor EZ & NGO’s & Ondernemers