Praktijkdagen klaar voor Toekomst

Afgelopen jaar – het eerste jaar waarin Praktijkdagen zijn georganiseerd- zijn met een groot aantal partners  10 (!) Praktijkdagen Landschap op je Bord georganiseerd!
En.. wat hebben de vele deelnemers genoten van alle kennis, kunde en verhalen! Meegenomen worden in de relatie en het (vergeten, verborgen en prachtige) samenspel tussen landschap, natuur, landbouw, voedsel en gastronomie.
Iedere keer verrast worden door elkaars vakmanschap en hoe het verbinden ervan leidt tot beweging, innovatie en wederzijds begrip.

Het komende jaar blijft de organisatie van Praktijkdagen Landschap op je Bord op de agenda staan! De wijze van organiseren gaat wel veranderen: We gaan de dagen in opdracht organiseren. Scholen, bedrijven, overheden, NGO’s … bieden wij vanaf nu Praktijkdagen Op Maat aan. Afhankelijk van de leer- of beleidsvraag wordt de Praktijkdag samengesteld en – hopelijk ook weer met jullie – uitgevoerd.

Om het organiseren van Praktijkdagen Op Maat – bijvoorbeeld voor het onderwijs en andere financieel minder draagkrachtige organisaties – financieel beter haalbaar te maken is de Stichting Landschap op je Bord opgericht. Mocht het nodig zijn dan kijken we of er fondsen zijn die de uitvoering, het samen leren in en van de praktijk, mogelijk maakt.

De Stichting Landschap op je Bord zal ook andere initiatieven en activiteiten die bijdragen aan een vruchtbaar samenspel tussen landschap, natuur, landbouw, voedsel en gastronomie gaan ontwikkelen. Activiteiten gaan we via onderstaande 3 lijnen ontwikkelen, opzetten en uitvoeren.

1. Leren van het nu – van elkaar leren – kennisdelen. Het visualiseren van de ambachtelijke, culinaire en landschappelijke kennis en ervaring van chef-koks en voedselproducenten (ook de jagers, verzamelaars, en vissers) en -verwerkers in hun netwerk; Kennis en kunde wordt deelbaar!
2. Leren door te doen – met elkaar leren – kennisdoorstroming. Het uitwisselen van deze kennis en ervaring via praktijkgerichte bijeenkomsten (o.a. Praktijkdagen) en interactieve kennisuitwisseling. Kennis en kunde wordt gedeeld!
3. Leren voor de toekomst – voor elkaar leren – systeem, organisatie- en kennisontwikkeling: Professionals uit de zes domeinen inspireren tot samenwerking en kennisuitwisseling. Komen tot nieuwe dynamische kennis-, kunde- en praktijknetwerken!

Wil je meedenken, -doen? Heb je een vraag idee, suggestie of plan?
Trek bij Hiske aan de bel en laat het  weten!

We kijken uit naar een nieuw of vervolg van onze samenwerking!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s